3D yazıcılarla silikon kalıplama uygulamaları 3d yazıcıların hayatımıza girmesi ile birlikte her gün artan bir trendde hayatın her sektöründe yerini almaya başlamıştır. Bu alanlardan biri silikon kalıp sektörüdür. Seri imalatın bir yöntemi olan silikon kalıplama, 3D baskı ile birleştirildiğinde, 3d yazıcıların ürettiği prototipin çoklu üretime geçirilmesini sağlamaktadır.
Daha önce bir materyalin işlenmesi (kil, alçı, ağaç vb. ) el işçiliği ile üretilen prototipler 3d tasarım ve sonrasında 3d baskı ile oluşturulabilmektedir. Bu sayede daha hızlı prototip oluşturulduğu gibi çeşitli 3d tasarım programları ile ( Matrix, Maya, blender, solidwork, rhino, fussion 360 vb) prototip modellerde daha ince işçilik gerektiren detaylar, daha kesin ölçülerde oluşturulabilmektedir. Bu proglardan Fussion 260 eğitimleri başlangıç, orta ve ileri seviye olmak üzere s43d bünyesinde verilmektedir.

3d yazıcı teknolojileri nelerdir?

3d Yazıcılarla silikon kalıp uygulamalarında 3d model tasarlandıktan sonra bir sonraki aşama modelin basılmasıdır. Tasarlanan ürün Cura vb. programlar ile 3D yazıcının anlayacağı komutlara dönüştürülür. Baskılar model detayına göre 100 mikron hassasiyete kadar inebilen FDM veya 25 mikron hassasiyetle baskı alabilen SLA yazıcılarla basılmasıdır. Yazıcıların baskı süreleri el işçiliğine göre daha kısa olduğundan prototip üretim zamanları kısalmakta ve ürün detayları artmaktadır. Prototip tasarım ve baskılara yönelik talepleriniz S43D bünyesinde karşılandığı gibi www.filamentbizde.com sitesinden yazıcı satın almanız da mümkündür.

Silikon Kalıplama
Silikon Kalıplama

3d yazıcılarla silikon kalıplama uygulamasının son aşamada oluşturulan prototipten silikon kalıp alınarak içine ihtiyaca göre malzemeyi dökebilir ve böylece ürünü kısa sürede adetli olarak üretebilirsiniz. Silikon kalıp üretimleri ve döküm ile adetli üretim S43D bünyesinde yapılmamakla birlikte çözüm ortaklarımızla birlikte taleplerinizi karşılamaktayız.